In museum de Schierstins in Feanwâlden is van 1 juli t/m 3 september de expositie ‘Stijlvol wonen in de jaren ’30’ te zien.
Deze expositie kan gecombineerd worden met ´Schamel wonen´ in de wâldhúskes van De Sûkerei in Damwâld, met een combikaart.

Het echtpaar Verduijn uit Oentsjerk stelt Amsterdamse School-meubels en accessoires te pronk in de Schierstins, samen met onder andere een Bruijnzeel-keuken uit 1937.
En er zijn prachtige accessoires te zien uit de periode 1910-1930: siervazen van Fons Decker, een vrouwenbeeld van Amp Smit, oranjerode Art Deco-beelden van Chris van der Hoef, een bronzen klok van C.J. Gellings, cactuspotten van een ontwerp van Coupier, enzovoorts.

In de wâldhúskes was in die tijd weinig luxe en design te zien, de karige huisraad die men bezat was vaak praktisch van aard. Het geeft een ander beeld van die tijd en is te zien als ´schamel wonen´ bij museum De Sûkerei.

De zomerexpositie ´Stijlvol wonen in de jaren ´30´ en ´Schamel wonen´ is van 1 juli t/m 3 september te bewonderen, dinsdags t/m zondags van 13.30-17.00 uur.

De voordelige combikaart met toegang tot beide musea kost 9 euro en is verkrijgbaar bij de balies van de musea.

Museum De Schierstins
Haadwei 1 in Feanwâlden

Museum De Sûkerei
Trekwei 8a in Damwâld.

Van harte welkom.