Home
Activiteiten
Educatie
Museum
Bezoek
 
     
 
     
  Nieuws  
     
     
  Fotopuzzel speurtocht in museum De Sûkerei

21-02-2017 Van dinsdag 21 t/m vrijdag 24 februari, in de voorjaarsvakantie, was museum De Sûkerei in Damwâld deze dagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur.
In het kader van de actie "Help pake en beppe de vakantie door" mochten kinderen (t/m 12 jaar) gratis naar binnen op vertoon van een betalende volwassene, b.v. een pake, beppe, heit, mem enz.
Het was een groot succes: een verdubbeling van kinderen en ouderen ten opzichte van vorig jaar. Toen waren er ongeveer 130 bezoekers, nu maar liefst 289.
Thema was: "Ga mee op reis door de tijd". Bij binnenkomst werd je in de donkere, tikkende tijdmachine van 2017 naar het jaar 1900 getransporteerd.
Er was een gratis fotopuzzel speurtocht door het cichoreimuseum, de wâldhuskes en de poldermolen. Met foto's van nu, waarbij je moest uitzoeken hoe het vroeger was. De uitkomst was een zin. De prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht en mogen de prijs tijdens de opening op 1 april in ontvangst nemen.
Ook kon je spelen met Oudhollandse spelletjes of kleurplaten kleuren. Hier werd veel gebruik van gemaakt.
Het was een zeer geslaagde week.
 
     
     
 

Op 21 februari (eerste dag) heeft RTVNOF een mooie foto reportage met een leuke video gemaakt. Klik hier om die te bekijken!


 
     
 
       
   
       
       
  © De Sukerei / ItKin Design    
vrijwilligers informatie vrijwilligers informatie links sponsoren