Home
Activiteiten
Educatie
Museum
Bezoek
 
     
 
     
  Activiteiten  
     
     
  Opening en Pasen bij De Sûkerei Damwâld

31-03-2018 Op zaterdag 31 maart werden de deuren weer geopend voor een nieuw seizoen van openluchtmuseum De Skerei in Damwld. Iedereen was van harte welkom om weer even terug te gaan in de tijd!
Op zaterdag was de prijsuitreiking van de Pake & Beppe dagen van februari. De kinderen die waren uitgeloot kregen een mooie prijs.
Op Paaszondag 1 april was het museum gewoon geopend.
Op Paasmaandag 2 april konden kinderen paasletters opzoeken, die samen een zin vormden. Wanneer ze de oplossing goed hadden, kregen ze paaseieren. Ouders en bezoekers konden een rondleiding maken door het openluchtmuseum. In de cichoreidrogerij (ontvangst- en expositieruimte) werd het verhaal vertelt van de cichorei verwerking. Vroeger was het een surrogaat voor koffie. Tegenwoordig wordt cichorei ondermeer verwerkt als inuline (glucosevervanger) in allerlei suikervrije producten. Tevens waren op het museumterrein de drie wldhskes en de nieuwe poldermolen De Mearmin te bezichtigen.
Dit jaar is extra feestelijk; het museum bestaat 10 jaar.
Het museum is dit nieuwe seizoen wekelijks van dinsdag t/m zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur van april t/m oktober.
Ervaar de sfeer en tijd van toen, u bent van harte welkom!
 
     
     
 


 
     
 
       
   
       
       
  © De Sukerei / ItKin Design    
vrijwilligers informatie vrijwilligers informatie links sponsoren