Home
Activiteiten
Educatie
Museum
Bezoek
 
     
 
     
  Nieuws  
     
     
  Wandeltocht 25 km Brommels

24-08-2019 Op zaterdag 24 augustus is er voor de 1e keer het Brommelsfestijn in De Dokkumer Wâlden. Museum De Sûkerei doet mee met een wandeltocht van 25 km langs Brommels-plekken in onze gemeente.
Behalve starten bij De Sûkerei in Damwâld kunnen de mensen dat voor de 25 km ook doen bij de Schierstins in Feanwâlden (daar kan men ook nog starten voor de 10 km). Vanaf de Sûkerei loopt men dus naar het zuiden en terug in een 'rondje'. Om 17.00 uur dient iedereen weer binnen te zijn.
Bij de 25 kilometer zullen wandelaars misschien minder behoefte hebben om te verpozen, maar halverwege is er de melktap bij veehouder De Vries en zijn er weilanden waar brommels (bramen of 'toarnbeien') te plukken zijn. Langs de Halepaden zullen ongetwijfeld ook wel mooie brommels plekjes te vinden zijn.
Daarnaast kan op de route uiteraard genoten worden van het lommerrijke coulissenlandschap in dit gebied. Tevens is het mogelijk het museum na afloop te bezoeken indien men op tijd terug is (gewone entree). Een andere keer mag natuurlijk ook. Op het museumterras zijn koffie/thee en versnaperingen verkrijgbaar.

Meer informatie over de plekken en deelnemers, o.a. in Dantumadiel, is te vinden op Brommelsfestijn.

Museum open: 9.00 tot 17.00 uur.
Start 25 km wandeltocht: 9.00-10.00 uur.
Om 17.00 dient iedereen binnen te zijn.
Deelnameprijs: € 5,-
(donateurs De Sûkerei € 4,50 en kinderen t/m 16 jaar € 1,- ).

Van harte welkom en succes!
 
     
     
 
 
     
 
       
   
       
       
  © De Sukerei / ItKin Design    
vrijwilligers informatie vrijwilligers informatie links sponsoren