Home
Activiteiten
Educatie
Museum
Bezoek
 
     
 
     
  Activiteiten  
     
     
  Dag van de Natuur

14-09-2019 Op zaterdag 14 september wordt in openluchtmuseum de Sūkerei aan de Trekwei in Damwāld de "Dag van de Natuur" georganiseerd.
Scouting Dokkum zal van alles laten zien en doen op het middenterrein, er zijn bonkenmannen, decoraties van zijdebloemen, diverse natuurproducten zoals pompoenen, geitenkaas, en uit 'eigen tuin en boom' appels, peren, bessen, enz. Voor de jeugd zijn er oudhollandse spelletjes en ze kunnen ritjes maken met de bokkenkar. Een omroepster gaat bij de deuren langs en vertelt wat er verder is te doen.
Natuurlijk zijn de cichoreidrogerij, de 3 wāldhśskes en de nieuwe poldermolen op deze dag te bezichtigen met de vrijwilligers sfeervol gekleed in de tijd van toen. Tevens kunt u het eigen 'Sūkereike' (cichorei koekje) en de bijzondere cichorei-koffie kopen en uitproberen. Aan natuurproducten met cichorei wordt een heilzame werking toegeschreven.
U bent van harte welkom van 13.30 tot 17.00 uur op deze speciale themadag. Openluchtmuseum De Sūkerei, Trekwei 8a te Damwāld. Meer informatie op www.desukerei.nl .
 
     
     
 


 
     
 
       
   
       
       
  © De Sukerei / ItKin Design    
vrijwilligers informatie vrijwilligers informatie links sponsoren