Home
Activiteiten
Educatie
Museum
Bezoek
 
     
 
     
  Activiteiten  
     
     
  Dag van de Natuur

14-09-2019 Op zaterdag 14 september werd in openluchtmuseum de Sūkerei aan de Trekwei in Damwāld de "Dag van de Natuur" georganiseerd.
De 'padvinders' van Scouting Dokkum hadden veel activiteiten op het middenterrein en de bezoekende kinderen mochten hier aan meedoen.
Een bonkefyker liet zijn ambacht zien en Berend de Maatmaker maakt mooie creaties van hout. Er waren prachtige zijdebloemen, en diverse natuurproducten zoals pompoenen, geitenkaas, enz.
Voor de jeugd waren er oudhollandse spelletjes, een fotopuzzel speurtocht, en ze konden ritjes maken met de bokkenkar. Een omroepster ging bij de deuren langs en vertelde wat er verder is te doen.
Natuurlijk waren de cichoreidrogerij, de 3 wāldhśskes en de nieuwe poldermolen op deze dag te bezichtigen met de vrijwilligers sfeervol gekleed in de tijd van toen.
Tevens kon het eigen 'Sūkereike' (cichorei koekje) en de bijzondere cichorei-koffie worden gekocht en uitgeprobeerd. Aan natuurproducten met cichorei wordt een heilzame werking toegeschreven. En waren 2 soorten heerlijke pompoensoep. De bezoekers en vrijwilligers lieten het zich goed smaken.

In onze tuin zijn nog veel appels, zelf te plukken en voor een heel klein prijsje mee te nemen (een zak krijgt u bij de balie).
Ook zijn er nog pompoenen verkrijgbaar.

U bent van harte welkom van 13.30 tot 17.00 uur van dinsdag t/m zondag. Openluchtmuseum De Sūkerei, Trekwei 8a te Damwāld. Meer informatie op www.desukerei.nl .
 
     
     
  
     
 
       
   
       
       
  © De Sukerei / ItKin Design    
vrijwilligers informatie vrijwilligers informatie links sponsoren