Home
Activiteiten
Educatie
Museum
Bezoek
 
     
 
     
  Nieuws  
     
     
  Fietstocht met gratis entree

21-09-2019 Op zaterdag 21 september werd in het kader van de afsluiting van het Centrale As project, het Weide Sompe Wâldwykein georganiseerd.

In Damwâld was het Wâldster Pún Feest op de Krúshoeke (centrum).

Vanaf 13.00 was de start van de gratis fietstocht bij de Krúswei in Damwâld. Een tocht over ongeveer 20 km ging over nieuwe fietspaden en langs nieuwe natuur die in het kader van de gebiedsontwikkeling De Centrale As zijn aangelegd.
Daarnaast ging de fietstocht langs een groot deel van de activiteiten die in de andere dorpen wordt georganiseerd, ondermeer in De Falom bij het haventje en bij De Omleiding in Feanwâlden.

Halverwege hadden de fietsers gratis toegang tot De Sûkerei, en kon de sfeer worden geproefd van het openluchtmuseum met de cichoreidrogerij, de 3 wâldhúskes en de molen. Het werd een groot succes, tientallen fietsers bezochten het museum.

Vanaf 16.00 ging het feest verder op de Krúshoeke met het Wâldster Pún Feest, met ondermeer Griet Wiersma, Countrylinedansers, Kinderdisco, Gang is Alles, enz. Tevens was er van 17.30-19.30 uur de grootste BBQ van Fryslân.

Mede door het heerlijk warme nazomer weer een zeer geslaagde en feestelijke dag!
 
     
     
 
 
     
 
       
   
       
       
  © De Sukerei / ItKin Design    
vrijwilligers informatie vrijwilligers informatie links sponsoren