Sinds kort hebben we een nieuw onderdeel aan de belevenissen bij de Sûkerei toegevoegd. Dit onderdeel is gericht op kinderen tot ongeveer 8 jaar. Onder begeleiding van een of meer ouders. Eddie de Egel laat de kinderen allerlei natuuractiviteiten doen. Kortom een speelse actieve buitenexcursie voor jonge kinderen. Ga je mee?

Eddy de Egel

Ik ben Eddy de Egel. Ik neem de kinderen van de bezoekers graag mee op ontdekkingsreis bij de Sûkerei! Ik scharrel vaak stiekem rond. Meestal zie je mij niet. Maar ik zie van alles! Mijn opa vertelde me eens, dat de mensen vroeger anders leefden. Veel dichter bij de natuur. Dat laat ik de kinderen ontdekken!

Egelpad introductie

De route bestaat uit 10 opdrachten

Verspreid over het terrein van de Sûkerei staat een aantal palen. Aan de bovenkant van de paal is een bordje bevestigd met een nummer. Dit nummer komt overeen met het bordje dat op de korte kant van een doos is bevestigd die naast de paal staat. Deze doos mag geopend worden. In elke doos ligt een opdracht die je samen met de kinderen moet lezen. Hierna laat je de kinderen de opdrachten uitvoeren.

Als de opdrachten uit de doos zijn afgewerkt, moet je alles weer netjes in de doos terug doen. Vergeet niet de doos goed dicht te doen.

Je mag zelf kiezen welke opdrachten je wilt doen. De kinderen en de ouders gaan in kleine groepjes aan de slag (het liefst maximaal 4 kinderen). Eddie de Egel laat de kinderen allerlei natuuractiviteiten doen.

Bij de opdrachten 3, 4 en 8 mag je het resultaat op papier en in de koffiefilterzak meenemen.

N.B. Deze activiteit voor kinderen wordt aangeboden tijdens de reguliere openingstijden, NIET met themadagen (dan zijn er al genoeg andere activiteiten voor kinderen).