Zaterdag 6 juli organiseert openluchtmuseum De Sûkerei in Damwâld een grote Zomermarkt + spelletjes op het evenemententerrein van het museum: zomers plezier voor jong en oud!

Op deze landelijke streekmarkt zijn zo´n 60 kramen aanwezig met o.a. brocante, streekproducten, hobbies, ambachten, verenigingen, enz.
Te denken valt aan eigengemaakte spulletjes en hebbedingetjes, edelstenen, natuurlijke verzorgingsproducten, tuin en moestuin artikelen, kinderkleding, enz. Presentaties van ambachten, zoals einekoer maken en sieraden, en diverse streekproducten, o.m. jam en droge worst. Tevens zijn er kramen om goede doelen te ondersteunen.

De kinderen (maar ook de volwassenen) kunnen zich de hele dag vermaken met de vele zomerse spelletjes, zoals diverse sjoelvarianten, gatenkaas, hinkelen, steltlopen, vlaggetjes steken, zaklopen, enz.

Natuurlijk kunnen op het museumterrein de oude cichoreidrogerij, de drie wâldhúskes en de poldermolen worden gezichtigd. De vrijwilligers vertellen de verhalen en zijn deze dag gekleed in de tijd van toen.

Muziek van trekzakspelers zorgt voor een gezellige sfeer. Ook de catering is deze dag in goede handen. Na afloop kunt u b.v. (cichorei)koffie met een heerlijk Sûkereike (cichoreikoekje) proeven, of een heerlijke Sûkereibôle mee naar huis nemen.

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 6 juli bij openluchtmuseum De Sûkerei, Trekwei 8a te Damwâld van 10.00 tot 17.00 uur.

De entree deze dag is 5 euro, en kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Van harte welkom!